Sanal Gerçeklik Uygulama

Sanal Gerçeklik Uygulama

Sanal gerçeklik uygulaması, simüle edilmiş bir ortam oluşturmak için bilgisayar teknolojisinin kullanılmasıdır. Sanal Gerçekliğin hemen tanınan bileşeni başa takılan ekrandır (HMD). İnsanlar görsel yaratıklardır ve görüntüleme teknolojisi genellikle sürükleyici Sanal Gerçeklik sistemleri ile geleneksel kullanıcı arayüzleri arasındaki en büyük farktır. Sanal Gerçeklik’teki başlıca oyuncular arasında HTC Vive, Oculus Rift ve PlayStation VR (PSVR) yer alır.

VR, mühendislerin ve tasarımcıların pahalı prototipleri devreye almadan önce bir aracın görünümünü ve yapımını kolayca denemelerine olanak tanır. BMW ve Jaguar Land Rover gibi markalar, aracın görsel tasarımını ve obje karartmasını kontrol etmek için erken tasarım ve mühendislik incelemeleri yapmak için zaten VR kullanıyor.

Sanal gerçeklik uygulama alanı oldukça geniştir. Birçok kişi “sanal gerçeklik” terimine aşinadır ancak bu teknolojinin kullanımları konusunda emin değildir. Oyun, sanal dünyalar gibi bariz bir sanal gerçeklik uygulamasıdır, ancak sanal gerçeklik için çok sayıda kullanım alanı vardır. Bunlardan bazıları diğerlerinden daha zorlu veya sıra dışıdır.

Sanal gerçeklik nerede kullanılır?

İşte birçok sanal gerçeklik uygulamasının bir listesi:
Filmler
Spor Dalları
Canlı Konserler veya Gösteriler
Seyahat
Müzeler
Alışveriş ve e-Ticaret
Cerrahi ve Tıp
Terapi ve Rehabilitasyon
Akıl sağlığı
Uzay araştırması
Askeri ve Savunma
Mahkeme Salonları ve Adalet Sistemi
Otomotiv İmalatı
Farkındalık Yaratmak
Eğitim

Akademik araştırmadan mühendislik, tasarım, iş, sanat ve eğlenceye kadar VR’nin ilk gerçekleştirilenden çok daha fazla kullanımı vardır. Ancak kullanımdan bağımsız olarak, sanal gerçeklik daha sonra yeni modeller, eğitim yöntemleri, iletişim ve etkileşim geliştirmek için kullanılan bir dizi veri üretir. Birçok yönden olasılıklar sonsuzdur. Tek engel, zaman, maliyet ve teknolojik sınırlamalardır. CAVE sistemi gibi sanal gerçeklik sistemleri pahalıdır ve geliştirilmesi zaman alıcıdır. Ayrıca ergonomi sorunları, özellikle de “kullanıcı dostu” ve hareket hastalığı gibi sorunlara neden olması muhtemel olmayan sistemler tasarlama ihtiyacı var. Ancak bu sorunlar çözülürse, sanal gerçeklik için heyecan verici bir gelecek vardır.

Sanal gerçeklik uygulama teknolojisi burada ve şimdiden birçok sektör tarafından kullanılıyor, sadece oyunlarda değil. VR, birçok fırsat ve ilerleme yarattı ve içeriği kullanma, bilgiyi işleme ve meslekleri uygulama şeklimizi olumlu yönde değiştirdi.